2011. január 15., szombat

bundás kinyír

Jó reggelt!

Most itt egy vérengző, emberre támadó kutyáról kellene írnom, de én a jó kis, egyszerű és gyorsan elkészíthető házi bundás kenyérről fogok. Ma reggeli reggeli kérdésemre a kislányom adott egyértelmű választ. Így jött létre az olíva olajban sült, szomszéd néni tyúkjainak szép sárga tojcijában fürdött, adalék és tartósítószer mentes recski házi jellegű szeletelt vekniből és az egri kettőnyolcas 3 cl tejjel készült "palóc bundás" kenyér. A palóc ételek legfőbb alapjai közt szalonna, hagyma és tejföl szerepel. Most ezt a magyaros, házi ízvilágot elképzeltük.. Én most csak reszelt trappista sajtot teszek a tojásba a tej mellé. Mindenki a maga ízlése szerint készítheti. Jól vagy gyengén átsültre. Ajánlom mellé a csipkebogyó teát kortyolgatásra.

1 megjegyzés:

  1. VICC!

    "kinyírt ápám!
    -hát a borbély fijam!
    -ápám kinyírt!
    -mondtam már, hogy a borbély!!!"
    És inkább kenyér helyett egy pofont adott a cigány!

    VálaszTörlés